Nis

Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açılış yıldönümü olan 23 Nisan'ı tüm dünya çocuklarına armağan ettiği Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı okulumuzda büyük çoşkuyla kutlandı.

Nis

Topkapı Trafik Eğitim Alanı''nda çocuklarımız trafik kurallarını uygulamalı şekilde öğrendiler.

Mrt

18 Mart Çanakkale Zaferi'mizin 109. yıl dönümünde  Gazi Mustafa Kemal Atatürk ile şehitlerimizi konferans salonunda yapılan tören ile andık.

Mrt

12 Mart İstiklal Marşı'nın Kabulünün yıldönümü, okulumuzda yapılan törenle kutlandı. Emeği geçen öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Mrt

Anadolu Mektebi Projesi kapsamında 14 Mart 2024 tarihinde Rami Kütüphanesine giderek öğrencilerimiz ile kitapların büyülü dünyasını tekrar keşfettik.

Mrt

Bugün 8 Mart Kadınlar Günü... Okulumuzda bayan öğretmenlerimizin kadınlar gününü kutladık. Okul Müdürümüz Yakup YILDIRIM ´Kadınlar Günü´ ile ilgili açıklamasında; " Kadinlarımız baş tacımızdır. Toplumumuzun mimarlarıdır. Kadına karşı işlenen her şiddetin karşısindayız. Kadına şiddet bir insanlık suçudur. İnancımız da kadına çok büyük değer vermiştir. Nitekim Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (s.a.v.) Veda Hutbesi´nde "Kadınlar Allah´ın size emanetidir." diyerek kadının ne kadar değerli olduğunu ortaya koymustur. Ayrıca yine inancımız kadına o kadar büyük değer vermiş ki anneye ´Öff´ bile denilmeyeceğini ve Cennet dahi annelerin ayakları altında oldugunu belirtiyor. Dolayısıyla kadınlarimızı sadece bir gün değil her gün en iyi değeri vermeliyiz. Kadınlarımız her alanda hakkettikleri her yerde sosyal, siyasi ve çalışma hayatında olmalılar." dedi. Ayrıca Okul Müdürü Yakup YILDIRIM başta okulumuzun bayan  öğretmenleri olmak üzere tüm kadınlarımızın gününu kutladı.

Mrt

Okulumuzun tüm sınıflarında deprem ile ilgili bilgilendirme yapıldıktan sonra tatbikat düzenlendi.

Şbt

Dilimizin Zenginlikleri Projesi kapsamında okulumuz öğrencileri öğretmenlerimizin gözetiminde güzel bir sergi gerçeklrştirdiler. Emek veren öğretmen arkadaşlarımıza ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Şbt

Bayrampaşa İlçe Kaymakamımız Dr. Soner ŞENER, Bayrampaşa İlçe Milli Eğitim Müdürü Suat MAMUR'un katılımında tüm okullarımızın Okul Meclis Başkanları ve Bayrampaşa Yeşilay Şubesi ile "Bağımlılıkla Mücadele" konulu toplantımızı gerçekleştirdik. Prof. Muharrem Ergin Ortaokulu Öğrenci Meclisi Başkanı Mustafa TAŞKIN okulumuzu temsil etmiştir.

Şbt

Miraç Kandili münasebetiyle Bayrampaşa İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü uhdesinde okulumuzda  Bayrampaşa Müftüğü tarafından "Mümin'in Miracı Namaz" programı düzenlenmiştir. Katılımlarından dolayı kendilerine teşekkür ederiz.

Şbt

5 Şubat Pazartesi Günü II. Dönem Öğretmenler Kurulu toplantımızı yaptık.

Ock

DİLİMİZİN ZENGİNLİKLERİ OCAK AYI

DEDE KORKUT OKUMALARI ÇALIŞMALARIMIZ

Milli değerlere sahip çıkmak adına Dilimizin Zenginlikleri projesi kapsamında ocak ayı teması olan Dede Korkut Okumaları başlığı altındaki çalışmalar Türkçe öğretmenlerimiz Murat Çalık ve Tülay Çalık gözetiminde gerçekleştirildi. Dede Korkut hikayeleri sınıflarda okutularak,film şeklinde izletilerek öğrencilerin bu değerden haberdar olmaları sağlandı. 8-L sınıfı öğrencilerinden gönüllü bir grup öğrenci ile Dede Korkut hikayelerinde geçen bilinmeyen kelimelerden oluşan sözlük tasarımı yapıldı. Diğer yandan sınıf ve okul panolarında Dede Korkut hikayelerine yönelikçalışmalar sergilendi.

Okul içinde anahtar kelimelerle hikaye yazma yarışması yapıldı ve 1. Olan Yiğit Emre Bulut’ a ait hikaye il yarışmasına katılmak üzere seçildi. Sınıflarda anlamını bul ve hatırlatmaca etkinlikleri uygulandı. Okulumuzun girişine teknoloji ve tasarım öğretmenimiz Hüseyin Altınova’ nınkatkılarıyla Dede Korkut Hatırası köşesi yapıldı.

Tüm bu çalışmalarda emeği geçen öğretmen ve öğrencilerimizi tebrik ediyor, teşekkürlerimizi sunuyoruz.

Ock

Milli dilimize sahip çıkmak, söz varlığımızı zenginleştirmek amacıyla yapılan projede aralık ayı etkinlikleri kapsamında  öncelikle okulumuz Türkçe öğretmenleri Seda Çepni Köroğlu ve Cennet Özcan gözetiminde  ”Yunus Emre Sözlüğü Afiş Çalışması” için çalışmalara başlandı. Bu bağlamda Yunus Emre ile ilgili öğrencilerden araştırma yapmaları ve bu araştırmalarını arkadaşlarıyla paylaşmaları istendi. “Gönül Çalab’ın Tahtı : Açıklamalı Yunus Emre Sözlüğü“ öğrencilerle paylaşılarak seçtikleri kelimelerden bir cümle oluşturarak afiş tasarlamaları istendi. En iyi afişler arasında 8-A sınıfından Eslem Sare Yavuz’un afişi birinci seçilerek ilçeye gönderildi.

Aralık ayında  yapılacak bir diğer etkinlik olan “Anahtar Kelimelerle Hikaye Anlatma” yarışması için de kelimeler seçilerek okula duyuruldu. Gönüllü öğrencilerden en iyi hikaye anlatan öğrenci olarak 5-L sınıfından Beril Ada Şahin birinci seçildi.  Öğrencilerimizi tebrik ediyoruz.

DİLİMİZİN ZENGİNLİKLERİ PROJESİ

Milli Eğitim Bakanımız Sayın Yusuf Tekin tarafından başlatılan; Dilimizin Zenginlikleri Projesi; okullarda yapılacak söz varlığını zenginleştirme çalışmaları ile öğrencilerin dilimizin zenginliklerini tanımasını, kültür taşıyıcısı olan sözcüklerimizle buluşmasını, buna bağlı olarak da dili iyi kullanmasını ve düşünce dünyasını geliştirmesini amaçlamaktadır.

Bu sayede öğrencilerimiz dilimizin seçkin ve özgün eserlerini tanıyacak, eserlerimizde geçen sözcüklerin derinliklerini (çeşitli anlamlarını) öğrenecek; milletimizin kültürünü, birikimini, düşünce dünyasını ve hayat tarzını söz varlığımızın içinde yeniden keşfedecektir.

"Dilimizin Zenginlikleri" projesi kapsamında okulumuzda Türkçe öğretmenimiz Zeynep AYDIN ve öğrencileri tarafından "Bilen Oturur" etkinliği ve pano çalışması yapıldı. "Türkçem benim ses bayrağım."